Ocesue.com

Insights that Echo Beyond the Echo Chamber

Pets

Najtužnija fotka dana: Ovo je Aida, spašena je iz groznih uvjeta kod Zadra

TUŽNA priča iz zadarskog azila privukla je pažnju javnosti.

“Ova slika je prikaz čitavog njenog života. Ona ne zna za ništa dobro. Ona i dalje ne shvaća da naša ruka samo želi da ju pomiluje, ne shvaća da se više ne mora vratiti živjeti zatvorena u šupu bez prozora, zatočena u vlastitim fekalijama bez mogućnosti izlaska. U ovaj slučaj ste sigurno upućeni, za one koji nisu, ovo je Aida, jedna od 20ak pasa koji su spašeni zahvaljujući djelovanju naše kolegice Glorie Malin koja ih je spasila iz stravičnih uvjeta gdje su godinama živjeli”, objasnili su iz azila uz tužnu fotografiju kujice Aide.

“Radi se o lovačkim psima koji su živjeli zatvoreni u šupe, većina ih je u jako lošem stanju. Nekima fale čitave uši, psi imaju tragove ugriza, zubi u koma stanju, izgladnjeli. Aida i njena seka su kod nas. Osim fizičkog obje su i psihički jako loše. Ali baš jako. U komentar ću staviti video. Ne dopuštaju da ih se dira. Naravno da smo zaradile pokoji ugriz, ali ne zamjeramo im. Da bi ih se pregledalo kod veterinara morali smo ih sedirati jer su imali teški panični napadaj”, dodali su.

“Aida je tek nedavno okotila a gdje su njene bebe, ne znamo. Pregledom veterinara ustanovilo se da je kotila godinama. Sada ostaje samo vrijeme, trud i ljubav da svu nanesenu štetu popravimo. Nadam se da ću vam nekad skoro moći priložiti neki bolji i ljepši video, onaj u kojem ljubav radi svoju magiju”, zaključili su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *